Hálószoba kékben

Fiatal párnak terveztem a mostani blogbejegyzésem főszereplőjét, a hálószobát a hozzá tartozó terasszal. Az ágy és az éjjeliszekrények fehér színe adott volt, az elképzelés pedig az volt, hogy egy könnyed, szellős, nyugalmat árasztó szoba készüljön finom színekkel. Mivel a  lakásban külön gardróbszoba van, így szekrényekkel nem kell terhelnünk a szobát. Stílusát tekintve  sallangmentes, egyszerű, leginkább a skandináv design-t idéző hálószobát képzeltem el néhány melegebb színfolttal.

Ami a hálószoba színvilágát tekintve azonnal beugrott, az a kék, pontosabban a türkiz. A neten számtalan kék-türkiz hálószoba található, sokféle színnel kombinálva, a látványterv készítése előtt készítettem is egy válogatást.

Ebből ízelítő:

Gyönyörű, elegáns hálószoba nagyon finom színekkel és kifinomult térjátékkal.

A fehér hajópadlóval, a ropogós fehérekkel és az élénk kékkel leginkább tengerpartot idéző hálószoba.

Pihe-puha pasztell.

Határozottan tengerparti fíling.

Elegánsabb, gazdagabb színvilágú hálószoba meleg barnákkal és élénk türkizzel.

Egy nőies, már-már kislányos hálószoba kislányos türkizzel.

Vakító fehér nagyon finom pasztellkékkel.

Végül egy kék dekor-válogatás.

Tehát a türkiz már nyert, de hogy ne legyen túl nőies, homokszínnel, és csokoládészínnel vegyítettem. A falakat fehéren hagytam, pusztán az ágy mögötti fal kapott egy homokszínt alapszínként, és erre került rá mintegy bekeretezett képként a kék falszín. Kiegészítőként pedig markáns fekete-fehér fotókat használtam. Stílusát tekintve a végeredmény egy sallangmentes, egyszerű, leginkább a skandináv design-t idéző hálószoba, néhány eklektikusan keveredő mintával. És mivel az art deco iránti rajongásomnak már az előző bejegyzésben is hangot adtam, valamilyen elegáns, art deco kiegészítő most sem maradt el: a fotel formájában köszön vissza. A textilek tónusai is igazodnak a szoba színvilágához, a különböző minták barátságos mozgalmasságot visznek az enteriőrbe. Habár alapvetően nem vagyok híve a hálószobában a nagy szőnyegnek, ez a könnyen tisztán tartható szizál szőnyeg mégis megfelelő választásnak bizonyult.

A hálószoba látványtervek:

Képek forrása: interior-decorating-ideas-2014.blogspot, pinterest, homedit