Szolgáltatások

Lakberendezési, belsőépítészeti tervezés

A belsőépítészeti, lakberendezési tervezés több fázisból áll. A lakások belsőépítészeti tervezésénél, az enteriőr tervezésnél általában a nappali, konyha, hálószoba, fürdőszoba a kiemelt helyiség. Ezekben az esetekben általában valamennyi tervezési fázist javaslom, hogy a végeredmény valóban olyan legyen, amilyet a Megrendelő megálmodott.

A lakások, belső terek tervezési folyamata a következő részekből áll:

– Az első rész egy egy alkalmas ingyenes konzultáció, melynek során megismerem a Megrendelő igényeit, életformáját, családját, tehát mindazt, ami a lakás berendezéséhez, vagy az adott belső tér kialakításához szükséges lehet. Ennek során kerül sor a helyszíni bejárásra, amennyiben lehetséges, a Megrendelő részéről egy alaprajz átadására, helyszíni felmérésre. A találkozás során szükség esetén személyesen, vagy elektronikusan átadok egy a tervezésre vonatkozó kérdőívet, amelynek kitöltésével a Megrendelő segít abban, hogy a lehető legpontosabb képet kapjam a tervezendő ingatlanról, a Megrendelő igényeiről, elképzeléseiről. A kérdőív konkretizálja az elképzeléseket, és hozzásegít ahhoz, hogy a megtervezhessem a személyre szabott otthont.
– A második fázis a vázlattervi szakasz, melynek során a korábban tisztázott igényeknek megfelelően 2-3 alaprajzi változat készül.
– A korábban vázolt alaprajzi koncepciók közül a Megrendelő által elfogadott végleges alaprajz alapján elkészítem a 3D-s fotorealisztikus látványterveket. Bizonyos esetekben a Megrendelő már ezek alapján is meg tudja valósítani elképzeléseit, sokszor csak arra van szükség, hogy szinte fénykép minőségben lássa viszont leendő otthonát.
– Amennyiben a Megrendelő igényli, és a tökéletes végeredményhez szükséges, az utolsó fázisban a végleges látványtervek alapján kerül sor a pontos kiviteli tervek elkészítésére. Az ennek során elkészített műszaki dokumentáció tartalmazza a végleges berendezési alaprajzot, a főbb falnézeteket, szükség szerint világítási, álmennyezeti, burkolatkiosztási, falfestési, tapétázási terveket. A tervezés bonyolultságától függően egyedi bútorterveket, részletes konyhatervezési rajzot is készítek. A kiviteli tervek tartalmazzák a konszignációt, a konkrét betervezett tárgyak, burkolatok, textilek, lámpatestek, stb. megnevezését, típusát.

Tanácsadás

Tanácsadás esetén egyszeri, a Megrendelővel való helyszíni találkozás során segítséget nyújtok a lakás átalakításával, berendezésével kapcsolatos döntések meghozatalában.

Ingatlan vásárlás, vagy építkezés előtti tanácsadás

Lakásvásárlás előtt álló ügyfeleknek nyújthat segítséget egy előzetes átalakítási, berendezési terv készítése, hogy biztosak legyenek abban, elképzeléseik az adott ingatlanban megvalósíthatók. Ebben az esetben a Megrendelő által adott alaprajz alapján 2-3 fekete-fehér alaprajzi változatot készítek az adott ingatlanra vonatkozóan.

Építkezés megkezdése előtt célszerű lehet az építészeti koncepcióterv lakberendező általi áttekintése a későbbi bútorozás, illetve a belső terek személyre szabása céljából. Ebben az esetben a Megrendelő által adott alaprajzot áttekintem, szükség esetén a tervezett ingatlan építészeti minőségét nem érintve, kizárólag a belső térre vonatkozóan 2-3 fekete-fehér alaprajzi változatot készítek, szükség esetén a tervező építésszel egyeztetve.

Home staging
a lakás eladásra való felkészítése

Segítséget nyújtok abban, hogy a lakás az értékesítés során a „legjobb arcát” mutassa a vevőjelöltek felé. Ennek során a Megrendelő által a lakásról készített fotók, vagy helyszíni bejárás keretében tanácsot adok, illetve szükség esetén 3D-s látványtervet készítek a Megrendelő által adott, méretezett alaprajzok és helyszíni fotók alapján.

Díjszabás, költségek

A díjszabás során a szakmai szervezetek ajánlásait veszem alapul, de az árajánlat összeállítása minden esetben egyedileg történik. A díjazás függhet a tervezendő ingatlan alapterületétől, a sürgősségtől, egyedi igényektől, bonyolultságtól.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor